1.8 C
Amsterdam
woensdag, december 6, 2023

APPIE OVB: UPCOMING TALENT MET RAUWE STRAAT RAP

- Advertisement -
- Advertisement -

Maak kennis met Appie OVB, een jonge getalenteerde rapper die ready is om de game over te nemen. Hij tekend onlangs een deal bij het label One Million en zijn eerste single staat al klaar. Appie maakte vorig jaar februari naam tijdens zijn Zonamo Spitsessie. Deze sessie heeft inmiddels al meer dan 70K views en al snel volgt de tweede sessie. Hierna heeft Appie niet stilgezeten en heeft hij onder meer ‘Boos’, ‘Gunshots’ en ‘Bodemboys’ gereleased. Nu hij bij One Million heeft getekend kunnen we de komende tijden veel meer vuur verwachten van hem. Genoeg reden om een exclusief interview met Appie OVB te houden en hem beter te leren kennen. 

Appie OVB


Hoe is je Zonamo sessie tot stand gekomen en wat heeft deze sessie voor jou betekend?


Mijn eerste Zonamo Underground sessie was tot stand gekomen door dat Zonamo een post had uitgebracht. Hierin vroegen zij met welk talent zij echt een sessie moeten doen. Dus werd ik onder de post van Zonamo getagd, en toen even later kreeg ik een DM van Nadir. Hij vertelde me dat hij me hard vond en ik langs mocht komen. Het heeft natuurlijk een paar deuren geopend, je wordt herkend en mensen willen met je samenwerken.  Je hebt onlangs getekend bij het label One Million. Hoe is dit tot stand gekomen en waarom One Million?


Ja dat klopt, ik had al contact met meerdere (grote) labels. Maar tijdens de gesprekken voelde het toch niet zo prettig als hoe ik het bij One Million heb ervaren. Na een paar goede gesprekken hadden we toch beiden een goed gevoel aan over gehouden. En konden we stappen maken naar een deal. Verder was de plan achter alles goed en duidelijk waardoor de keuze makkelijk werd.Wat kunnen we nog van jou verwachten dit jaar? Zijn er nog leuke collabs die eraan komen?


Dit jaar kunnen jullie veel tracks van mij verwachten. Van zomertracks tot aan Rap en Trap. Nieuwe flows, andere sounds en vibes. Er komen gekke dingen aan met andere artiesten alleen kan ik dat nu helaas niet zeggen al wil ik dat wel graag bekend maken. Nog even wachten maar het komt er aan. Met wie zou jij nog erg graag een collab willen doen? Zowel internationaal als nationaal. 


Met vele artiesten eigenlijk Boef, Lijpe, Chivv, Bizzey, D-Double, Jack, Sevn, maar eerst wil ik het maken in Nederland en dan pas wil ik gaan kijken om  internationaal te kunnen gaan.Hoe is de naam ‘Bodemboy’ tot stand gekomen?


Ik was buiten en zat te twijfelen om naar de studio te gaan, maar een vriend van me zei van je moet gewoon gaan we hebben niks te verliezen, we kunnen alleen winnen. En toen zei ik er achteraan, ja man we komen van de Bodem boy. Dus zo is die track tot stand gekomen.


Hoe blijf jij jezelf muzikaal uitdagen? Wat doe je als je geen inspiratie hebt?


Ik heb altijd al gezegd tegen mezelf dat als ik aan wat begin ik het gewoon moet afmaken. Ik leer van andere artiesten en dat geeft mij ook meer kracht om door te gaan. Verder haal ik altijd wel inspiratie uit dingen die ik om me heen zie of zelf mee maak en dan haal je altijd het beste eruit en kamp je nooit met dat probleem.Wat drijft jou het meest om door te blijven gaan als artiest?


Ik denk toch de liefde die ik krijg van de supporters en naasten. Krijg elke dag berichten binnen met teksten van dat ze me muziek goed vinden en dat ze meer willen horen van me.Wat is de belangrijkste les die iemand jou heeft geleerd?


Dat je niemand moet vertrouwen. Kort maar krachtig. Hoe ga jij om met de corona-crisis? Op welke manier is jouw artiestenleven verandert hierdoor?


De Corona crisis heeft voor mij juist meer positief dan negatief gedaan. Zit nu vaker in de studio omdat er toch niemand actief meer is en bijna iedereen toch thuis zit. Lekker nieuwe teksten schrijven en opnemen.De Golden Lemon Awards van Raptop komen eraan. Hoe ziet jouw top 5 rap acts van NL eruit? Waarom deze 5?


  1. Lijpe
  2. Boef
  3. Djaga Djaga
  4. Henkie T
  5. Sevn Alias

Omdat alles wat ze uitbrengen toch echt iets is waar ik me zelf toch het beste bij voel. De meeste dingen die ze zeggen daar kan ik me zelf het best mee relateren, en zo is het toch automatisch wat harder als de andere.Vorig jaar won Josylvio de Golden Lemon Award 2019. Vind je dit terecht (als je zo de 3 onderdelen boven ziet)? Zo niet, wie had jij het liever zien winnen?


Ja zeker hij had dikke tracks en videoclips uitgebracht, en de meeste mensen voelden hem echt zwaar en konden het gewoon goed waarderen wat hij deed. Hitjes gemaakt en een goed team om zich heen met sterke artiesten een FT gemaakt dus terecht.


Wat vind je ervan dat er nu MijnRaptop* is, een Marktplaats voor iedereen in de Nederlandse muziekindustrie?


Ik vindt het goed, zo kan elke artiest zichzelf laten zien aan andere wat hij of zij kan. En zo kunnen er deuren geopend worden voor de artiest en kunnen ze zichzelf verder ontwikkelen. Ik ken genoeg rappers die harder zijn dan de artiesten die nu in de scene zijn. Alleen de kans om gezien te worden is gewoon stukken minder geworden omdat er te veel rappers zijn. Dus ik vind het een goed idee dat jullie dit opzetten
- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -