fbpx

“ALL EYEZ ON ME” PRECIES 24 JAAR GELEDEN!


Het is vandaag precies 24 jaar geleden dat een van de beste en invloedrijkste rapper, dichter en acteur aller tijden zijn album “All Eyez On Me” heeft gedropt. We praten natuurlijk over niemand minder Tupac Amaru Shakur. Verder is hij ook een van de bestverkopende rapper met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd!ALL EYEZ ON ME


Voor Tupac was dit het vierde studioalbum, uitgebracht op 13 februari 1996. De plaat kwam zeven maanden voor zijn door uit. In de eerste week van de release zijn er meer dan 566.000 exemplaren verkocht. En dit in het tijdperk zonder Spotify en YouTube! 

Verder behaalde het album ook nog eens negen keer platina en werd het best verkochte rap-album aller tijden. Wat dit nog extra bijzonder maakt is dat “All Eyez On Me” het eerste dubbelalbum was in de rap history. 

Op de plaat staan in totaal 27 nummers met meerdere hits zoals “California Love” en “2 Of Amerikaz Most Wanted”. Wat dit nog extra bijzonder maakt is dat,  Welk nummer op dit album heb jij grijs gedraaid?


DOOD“All Eyez On Me” werd in 1996 uitgebracht, dit is hetzelfde jaar dat Tupac opnieuw werd beschoten in Las Vegas. Nadat hij een boksgevecht van Mike Tyson had bezocht verliet hij samen met labeleigenaar Suge Knight het hotel. Kort daarna werd de auto waar beiden in zaten beschoten. Suge Knight overleefde de aanslag, Tupac overleed een week later aan zijn verwondingen. Tot op heden is de dader van de moordaanslag niet gevonden.Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar [email protected]


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


Geen reactie's

Geef een reactie