1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

Ali B en Jeroen Rietbergen worden door Openbaar Ministerie vervolgd voor zedendelicten

- Advertisement -
- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen voor meerdere zedendelicten. Voor de rapper gaat het om twee zaken van verkrachting en aanranding. Bij Rietbergen gaat het om een aangifte van verkrachting, die oud-deelneemster Nienke Wijnhoven.

In januari 2022 kwam de veelbesproken aflevering van ‘Boos’ online en dat zorgde voor een grote shock in heel Nederland. Onder meer Ali B en Rietbergen zouden zich achter de schermen van ‘The Voice Of Holland’ schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Zowel tegen Ali B als tegen Rietbergen werden meerdere aangiftes gedaan. Vandaag werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie nu ook overgaat op het vervolgen van het tweetal. De zaak van Marco Borsato is geseponeerd, al gaat de zanger nog niet helemaal vrijuit. Er loopt namelijk nog een andere zaak tegen de zanger, die in het verleden een 15-jarig meisje zou hebben misbruikt. Dat onderzoek is nog altijd in volle gang.

Ali B heeft inmiddels gereageerd op zijn vervolging. ‘Ik ben blij dat het OM de zaak heeft geseponeerd die zo prominent aan bod is gekomen in de Boos-uitzending’, schrijft de rapper op Instagram. ‘Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Het OM is het nu met mij met eens. Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door de druk van de publieke opinie’, aldus Ali B.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Raptop presents #GLA23 (@raptopnl)

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -