17.4 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

AKWASI INSPIREERDE FILMMAKERS VAN ‘VIRAL’

- Advertisement -
- Advertisement -

Afgelopen weekend werd de short film VIRAL genomineerd voor Da Bounce Urban Film Festival 2021, en terecht. De film maakt veel witte mensen ongemakkelijk, en dat is precies de bedoeling. VIRAL zit vol micro-agressies die bijna iedere gekleurde persoon herkent uit eigen ervaring. De film komt aan, en tantu hard.

Niemand minder dan Akwasi was een grote inspiratie voor regisseur Shriejan Paudel en scenarist Ashanti Vreden. Shriejan: “Hij heeft Ashanti en mij enorm als mens geïnspireerd. Net zoals Sylvana Simons vangt hij veel klappen voor ons op”.

Los van dat de film op brutale manier mensen confronteert met Zwarte Piet, schijnt het ook wat licht op de intolerantie richting de transgendergemeenschap. De Nederlandse filmindustrie wordt dus ziek wakker geschud door VIRAL. En er is geen weg meer terug. Aan de top is deze industrie overwegend wit, en dat is precies waarom het zó belangrijk is dat er meer diversiteit komt bij filmmakers.

Shriejan en Ashanti vormen een sterk team. We verwachten nog veel hardere dingen van deze twee trailblazers. Shriejan: “Ik geloof in de filmkunst en hoop dat mijn verhalen mensen dichter bij elkaar zal brengen door de nieuwe perspectieven die ik laat zien. Daarbij heb ik een stijl die vernieuwend is en goed past in deze tijd. Dus nieuwe verhalen met nieuwe perspectieven door films die het prachtige diverse Nederland wél representeert”.

Fotograaf: Pepeyn Dubbeldam

VIRAL was te zien in het Eye Filmmuseum, in geselecteerde filmtheaters en is nu te checken op NPO Start, én wordt getoond op het Nederlands Film Festival in december. Shout out naar alle mensen die hebben meegewerkt aan deze film.

We willen je wel zeggen waar de film over gaat, maar beter ga je het gewoon zelf checken: VIRAL de film.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -