17.4 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

ADE LAB BIEDT MASTERCLASSES VAN O.A. CARL COX, NICKY ROMERO EN MEER

- Advertisement -
- Advertisement -

ADE Lab is ADE’s nieuwe platform voor educatie en talentontwikkeling gericht op jonge producers en aspirant-professionals. Bekende artiesten als Carl Cox, Ellen Allien, Oliver Heldens, Nicky Romero en Van Anh hebben hun medewerking aan masterclasses toegezegd en daarnaast worden inhoudelijke sessies met de teams van onder meer Spotify, SoundCloud, Beatstars, ID&T, Armada Music, Martin Garrix’ STMPD Studio’s en Charlotte de Witte’s platenlabel KNTXT georganiseerd. ADE Lab vindt plaats van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober in Amsterdam.

Met slechts enkele weken te gaan tot Amsterdam Dance Event 2022 biedt ADE Lab, gericht
op de jonge generatie makers, een toegankelijk alternatief voor de ADE Pro conferentie. Hoogtepunten van het programma zijn Carl Cox die zijn eerste album in tien jaar en zijn overstap naar live sets bespreekt, Oliver Heldens over zijn evolutie naar zijn alias HI-LO, een live special van Scuba’s Not a Diving Podcast met Ellen Allien, en workshops van onder meer deep house pionier Kerri Chandler en vinyl DJ Van Anh. Bovendien is het mogelijk de laatste kans om de Amsterdamse DJ The Prophet, ook wel de Godfather of Hardstyle, op het podium te zien na zijn recent aangekondigde afscheid.. De teams achter grootmachten in de elektronische muziek als ID&T, Armada Music en KNTXT geven aspirant-professionals een kijkje achter de schermen, en wereldmerken Spotify, SoundCloud en Beatstars begeleiden artiesten door de digitale wereld van
streaming en meer. Deelnemers kunnen feedback krijgen op hun muziek van Nicky Romero, en Martin Garrix’ STMPD Studio’s bezoeken om te leren over het mixen van ruimtelijke audio in Dolby Atmos. Ook de ADE Demolition-wedstrijd keert terug, waarbij producers een groot prijzenpakket kunnen winnen. Door een samenwerking met demo platform Virpp kunnen deelnemers hun demo’s in de aanloop naar ADE inzenden.

Naast workshops rondom muziekproductie richt het programma zich ook op bredere onderwerpen zoals de roots van housemuziek en het strijden voor een volledig inclusieve muziekscene, hoe onafhankelijke artiesten geld kunnen verdienen met hun muziek, en het raakvlak tussen dance, gaming en de metaverse. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met de nieuwste apparatuur van merken als Ableton, Alter Audio, AIMI, Pioneer DJ, Roland en Universal Audio in speciaal ontworpen testruimtes en studio’s.

Toegang
Het ADE Lab-programma is toegankelijk met de ADE Lab Pass, verkrijgbaar via https://amsterdam-dance-event.nl. De ADE Pro Pass, gericht op professionals in de muzieksector, geeft ook toegang tot het volledige aanbod naast de zakelijke conferentie en alle andere programma’s tijdens ADE.


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -