1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

7 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER JOSYLVIO

- Advertisement -
- Advertisement -

Al sinds 2015 hebben we te maken met het gevaar dat Josylvio heet. Zijn eerste album in dat jaar bereikte de vijfde plaats van de Album top 100 en leverde hem zelfs een nominatie voor een Edison op. Nog altijd gaat hij super hard en heeft hij vorig jaar de meest belangrijke onderscheiding in zijn carrière (ahum) gekregen: de nummer 1 spot op de Raptop 100 lijst! Joost is dus allang niet meer uit de spotlights te denken. Toch durf ik te wedden dat jij deze feitjes over hem nog niet wist. 


1. What’s in a name


Zijn moeder is Nederlands en zijn vader is Egyptisch. Dat zorgt niet alleen voor exotische looks maar ook voor een interessante mix van namen. Dus ik geef je even om te raden uit hoeveel namen zijn volledige naam bestaat. Niet stiekem Googelen, ik hou je in de gaten.

Ready? Hij heeft 6 namen in zijn volledige naam: Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib. Zie daar ook meteen de oorsprong van zijn artiestennaam: Josylvio. Maar wist je dat hij aan het begin van zijn carrière als JayBay door het leven ging? Maar in overleg met goede mattie en producer Esko heeft hij zijn naam toen veranderd naar Josylvio. 


Foto bron: FunX

2. Highschool sweethearts


Let op, deze zie je niet aankomen: Josylvio en Esko kenden elkaar al van de middelbare school. Al op school waren ze goede maatjes, hun wederzijdse liefde voor muziek bracht ze toen bij elkaar. Esko was toen al serieus bezig met muziek en heeft Josylvio zelfs gevraagd om samen iets op te nemen. Destijds ging het niet verder dan dat. Toen Joost op zijn zestiende van school werd gestuurd verloren de twee het contact en stopte de samenwerking. Maar een tijdje later, toen de jonge rapper zijn oude vriend een aantal studiosessies liet horen die hij in de tussentijd heeft gemaakt in Hilversum, was Esko zeer te spreken over hem. Hij kende Joost natuurlijk al van vroeger en was onder de indruk van de ontwikkeling die hij zag. Daarom vroeg hij twee weken later of Josylvio zijn nieuwe label Van Klasse wilde joinen. Sindsdien is het allemaal heel hard gegaan. 

Bron: Instagram

3. Expeditie


Niet zo lang geleden, in 2018 deed Joost mee aan het negentiende seizoen van Expeditie Robinson. Hij heeft het spel toen vrijwillig verlaten, hierdoor eindigde hij op de achttiende plaats in het spel. Zijn grootste struggle op het eiland was het feit dat hij na twee jaar hectisch leven opeens tijd had om alle te verwerken wat hij in die jaren had meegemaakt. Dit viel hem zwaarder dan hij van tevoren ooit had kunnen denken. Hij is zichzelf tegengekomen op die reis en kwam er daardoor achter dat hij nooit in de mental state waarin hij toen zat mee had moeten doen. In een verder stadium van zijn leven zou hij het echter wel weer zien zitten om mee te doen. 


4. Multitalent


Naast het feit dat hij een van Nederlands grootste rappers is, zijn we er dit jaar ook achter gekomen dat hij talent heeft als acteur. Blijkbaar had deze jongen altijd al de wens gehad om te acteren in een speelfilm. Zijn droom is uitgekomen en hij heeft een grote rol bemachtigd in de film Suriname, die geproduceerd is door streamingplatform Pathé Thuis. In het verleden heeft de rapper al meerdere keren een aanbod gehad, maar dit was de enige film waarvan hij meteen wist dat hij mee wilde doen. Hij speelt ook nog eens de bad guy in deze keiharde misdaadfilm. Dus, hier ook meteen een kijktip voor je: check Suriname op Pathé Thuis.


5. It’s a family thing


We weten natuurlijk allemaal dat Josylvio talent heeft, maar wist je dat dat niet zomaar uit de lucht is komen vallen? Talent voor muziek zat namelijk allang in zijn bloed. De moeder van Josylvio heeft ook een muziek carrière gehad. Zij zong Nederlandse volksmuziek en heeft zelfs een plaat weten uit te brengen, nog voor dat Joost geboren werd. Toen ze zwanger was van Joost is ze gestopt met haar carrière en heeft ze alles gegeven voor het moederschap. Muziek was echt een passie van haar en zo heeft ze de rapper ook gestimuleerd om muziek te maken. Nu hangen zijn platen bij haar in de woonkamer. 


6. Zakelijke creatieveling


In de tijd dat Josylvio op straat leefde had hij natuurlijk weinig money. Hij geloofde niet in de 9 tot 5 baan en wilde zelf op zoek naar manieren om geld te maken. Een daarvan is wel heel creatief. Op zijn dertiende heeft hij namelijk een tijdje parfum verkocht aan prostituees op de Wallen. Een vriend van de buurt bracht hem op het idee. De rapper kende nog wel iemand die een handeltje had in fake merkkleding en parfums. Zo stond onze Joost met een rugzak vol met luchtjes op de wallen. Hij maakte vanaf het begin duidelijk dat hij alleen iets wilde verkopen aan de dames en hoopte zo binnen te kunnen komen. De vrouwen waren erg blij met hun nieuwe parfumboer en binnen twee weekenden op de wallen had hij ruim tweehonderd euro aan parfum verkocht.

Bron foto: Instagram

7. Keerpunt


Josylvio ging door een moeilijke periode toen zijn vader op zijn twaalfde naar Egypte vertrok. Hij heeft zijn vader in die tijd natuurlijk heel erg gemist. Dit heeft hem op de dag van vandaag gevormd tot wie hij nu is. Zijn mooiste jeugdherinnering is dan ook dat hij toen hij vijftien jaar was naar zijn vader in Egypte ging. Door het gemis van zijn vader heeft hij als een-na-oudste van zijn gezin snel volwassen moeten worden. De periode dat zijn vader weg was vond hij heel pittig. Ieder jaar hoopte hij dat zijn vader terugkwam, dat tekent je. Maar uiteindelijk is hij blij dat zijn leven zo gelopen is. Hij is blij dat hij voor zijn familie en vrienden kan zorgen en dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat hij de man is geworden die hij altijd had willen worden.

Foto made by: Martika Avalon

Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -