1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

DIT JAAR VIEREN WE HET 5-JARIG JUBILEUM VAN DE GOLDEN LEMON AWARDS – STEM NU!

- Advertisement -
- Advertisement -

De tijd vliegt, dit jaar vieren we op 30 november gewoon alweer het 5-jarig jubileum van de Golden Lemon Awards! That’s crazy! Wat ooit begon als een shout out naar onze scene is uitgegroeid tot een event waar we heel erg trots op zijn. Zelfs tijdens corona deden we die shit – online, maar toch. Josylvio was onze allereerste #1 Rap Act winnaar in 2019, Boef ging er in 2020 met diezelfde award vandoor, Frenna in 2021 en vorig jaar was Mula B de grote winnaar. Voor degenen die hebben geslapen of simpelweg meer info willen, je zit hier goed.

Het concept van de Golden Lemon Awards is uniek: het verleden, het heden en de toekomst. De Legend Appreciation Award is voor een grondlegger van Nederlandse hiphop (het verleden), de #1 Rap Act van het jaar representeert het heden en de Golden Lemon Talent Award is voor een artiest waar hoge potentie in gezien wordt (de toekomst).

De uitslag wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren: 1) publieksstemmen; 2) statistieken (streams op Spotify en YouTube, etc.); en 3) vakjury (muziekprofessionals zoals labelmanagers, etc.). Check hier hoe de puntenverdeling werkt. Deze aanpak maakt de uitslag transparant en zo eerlijk mogelijk.

Golden Lemon Awards 2023

Dit jaar is het dus de 5e editie, en we hebben er zin in. Vorig jaar won sor de Talent Award, puur omdat er in hem geloofd wordt en hij iets revolutionairs heeft neergezet met zijn album Bae Doven waar we allemaal – als industrie – trots op kunnen zijn. Er is sindsdien geen artiest geweest die op diezelfde manier onze scene heeft opgeschud, maar er is gelukkig wel voldoende talent. De genomineerden voor de Talent Award 2023 zijn Reanny, Nass, Brokezart, Siggy & D1ns en Sluwe Ollie. Stemmen kan via https://stem.raptop.nl tot en met 6 november 2023.

We zijn excited om dit jaar voor het eerst een extra award uit te reiken: de Industry Power Player. Deze is bedoeld voor een grote speler in onze scene, maar die geen artiest is.

We bedanken iedereen die ons vanaf day 1 (of later) heeft gesteund. Op naar de volgende 5!

Check hier de Golden Lemon Awards van 2022:

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -