fbpx

31 MAART KIJKT HET KABINET OPNIEUW NAAR MAATREGELEN


Aanstaande dinsdag 31 maart neemt het kabinet opnieuw een besluit over de maatregelen rond het coronavirus na zaterdag 6 april. Dat maakte onze premier Mark Rutte vandaag bekend tijdens een korte update.


Maatregelen Coronavirus

Volgens de premier wordt dinsdag 31 maart gekeken hoe Nederland ervoor staat sinds de maatregelen die de afgelopen weken zijn getroffen. Op basis van de situatie op dat moment worden verdere besluiten genomen. Rutte benadrukt dat dit gaat om alle maatregelen die momenteel tot zaterdag 6 april gelden, waaronder het dichthouden van scholen en horeca en het zoveel mogelijk thuiswerken. De enige maatregel die al is verlengd tot 1 juni, is die voor het houden van bijeenkomsten en evenementen waarvoor een vergunning nodig is.


MENSEN HOUDEN ZICH MEER AAN DE 1,5 METER REGEL

Ook gaf premier Rutte aan tijdens de update dat er een duidelijk verschil te merken is in vergelijking met afgelopen weekend met betrekking tot het naleven van de genomen maatregelen. Volgens hem worden de gemaakte afspraken en voorschriften sinds maandag duidelijk beter nageleefd. Mensen houden zich meer aan de 1,5 meter regel nu ze een boete van 400 euro kunnen riskeren.
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie